Invester i kryptovaluta
Pengerguide.no logo
Hjem/Gjeld, Lån, Økonomi, Spare penger/Finn kredittscoren din med en gratis kredittsjekk selv

Finn kredittscoren din med en gratis kredittsjekk selv

Det kan være mange grunner til at man ønsker å finne kredittpoengene sine og gjøre en kredittsjekk alene. Når du gjør en kredittkontroll selv, får du automatisk en kredittpoeng som

Defero kan du gjøre en kredittsjekk på deg selv, helt gratis og uten gebyrer. Når du har akseptert samtykke og kjørt kredittkontrollen din, vil kredittpoengene dine vises på skjermen der du også kan se inntekter og utgifter og mye mer.

Du kan også finne informasjon om gjennomsnittlig kredittscore i fylket ditt og i hele Norge, slik at du kan sammenligne kredittscoren din med gjennomsnittet, forhåpentligvis er du over gjennomsnittet og dermed har flere og bedre muligheter for blant annet lån og boligkjøp .

kredittsjekk deg selv gratis

Innholdsfortegnelse

Hvad er kredittsjekk og kredittscore?

Kredittscore er resultatet af et kredittsjekk og er en indikator for hvor god økonomi og lånemulighed du har hvis du eksempelvis vil optage et forbrugslån eller lån penge til at købe hus.

Når en långiver eller bank skal vurdere at give dig et lån vil de foretage en kredittvurdering af dig, med andre ord et kredittsjekk for at finde din kredittscore. Din kredittscore er dog ikke altid 100% og der kan være tal som ikke stemmer 100% overens med virkligheden, det kan også være du har en betalingsanmærkning ved en fejl og det kan derfor være smart at kreditsjekke sig selv for at finde ud af dette.

Hvad er kredittscore?

Kredittscore er en skala fra 0 – 100, hvor 1 er den dårligste kredittscore og 100 er den beste.

Kredittscoren din er en god indikator på om du kan ta opp et lån, refinansiering og andre typer lån, men det er ikke avgjørende, og det er forskjellig fra utlåner til utlåner hvor mye kredittscoren din betyr og hvor høyt det må være for deg å få et lån, det er tross alt mange andre parametere som gjelder når du tar opp forskjellige typer lån.

Hvad er kredittsjekk?

Når du søker om lån, er utlåner lovpålagt å utføre en kredittsjekk. Den kontakter derfor kredittvurderingsbyrået med beskjed om å sjekke deg. Byrået innhenter opplysninger fra en rekke, offentlige databaser:

 • Brønnøysundregistrene
 • Gjeldsregistre
 • Skatteetaten
 • Folkeregisteret
 • Norsk Eiendomsinformasjon
 • Forliksråd
 • Inkassoselskaper

Byrået bruker all informasjonen den finner til å gi deg en poengscore. De fleste byråene bruker en skala som går fra 0 til 100. Jo høyere score du får, desto bedre kredittverdighet har du.

Gratis kredittsjekk med Defero

Defero gir privatpersoner deres personlige kredittrapport med score – gratis!

Din kredittscore er mer enn bare et tall. Kredittscoren din er essensiell for å få de betingelsene og mulighetene DU har rett på.

Defero bruker deretter denne dataen for å hjelpe sine medlemmer å oppnå de beste betingelsene mulig, på et bredt spekter av tjenester og produkter, som lån, forsikring, strøm, reise, bil osv.

 • Få din kredittscore og full innsikt i egen data
 • Bonuspoeng på alle kjøp – også lånene dine!
 • Unike tilbud basert på din data

Når du blir medlem av Defero, gir du ditt samtykke til at vi kan kjøpe dine kredittopplysninger fra Experian, slik at du gratis får innsikt i din egen informasjon. Defero lagrer deretter denne informasjonen i en database, og krypterer den. Defero krypterer dataen din slik at denne blir uleselig for andre enn vårt datasystem. Dette gjør at din data er trygg, selvom vi – mot formodning, skulle bli utsatt for et hackerangrep.

Du registrerer deg på Defero med BankID. Dette er den beste måten å sikre at de får identifisert deg på en trygg måte. Deretter krypteres informasjonen din, slik at de opprettholder et meget høyt sikkerhetsnivå. Det finnes ingen mulighet for andre enn deg selv å se dine data på Defero.

Mer enn 31.392 andre nordmenn har brukt Defero.

kredittsjekk deg selv gratis

Hvorfor mottar jeg gjenpartsbrev fra Bisnode Norge?

Hvis du har søkt om lån eller har utestående gjeld et eller annet sted, kan det være veldig sannsynlig at du har mottatt et brev fra Bisnode Norge, Experian eller andre finansielle selskaper som jobber med finans. Dette er fordi noen har gitt en kredittvurdering av deg, uansett hva du selv har søkt om lån eller du har utestående gjeld, har ingenting å si, for hver gang et selskap foretar en kredittvurdering av deg, har du rett til å bli informert om dette og derfor får du disse breve.

Dette brevet kalles et gjenpartsbrev og inneholder en rekke opplysninger som du igjen har rett til når andre foretar en kredittvurdering eller en kredittsjekk av deg. Dette er for å informere deg om en rekke forskjellige ting, inkludert hvilken informasjon du har fått og hvem som har gjort vurderingen av kreditten din.

Hva er et gjenpartsbrev?

Brevet skal blant annet inneholde informasjon om

 • hvem som har bedt om kreditt- og kontaktinformasjon
 • hvilke informasjoner som er utgitt
 • kilden til informasjonen

Stans av kredittvurdering

Du kan sette en frivillig barriere mot kredittvurdering hos kredittinformasjonstjenestene. Da kan andre ikke samle inn kredittinformasjonen din uten å heve linjen først. Dette er praktisk hvis du er bekymret for ID-tyveri (for eksempel at andre vil ta opp et lån i ditt navn) eller at andre vil samle inn informasjonen din uten tillatelse (datasnoking).

Merk: Barrieren gjelder ikke utlevering av kredittinformasjon til banker og finansinstitusjoner når informasjonen skal brukes i forbindelse med bankenes risiko- og solvensvurderinger. Blokken gjelder heller ikke henvendelser fra inkassobyråer i forbindelse med porteføljevask og til vurdering og innkreving av krav.

Hvorfor kreditsjekke seg selv?

Det er mange gode grunner til å kredittsjekke deg selv, du kan blant annet få en idé om hvor langt du har muligheten til å låne penger og ikke minst se om du har noen betalingsanmerkninger og dermed gjøre noe med det og da øke sjansen for å få lån i banken og andre steder.

Hvordan få bedre kredittscore?

Hvis du foretar en kredittsjekk av deg selv, vil du selv kunne se hvilke parametere som gjelder kredittpoengene dine. Det er disse parametrene du må forbedre for å øke kredittscoren din og dermed gjøre deg mer kredittverdig.

Nedenfor kan du finne tips og råd om hvordan du kan øke kredittscoren din og få en høyere kredittvurdering når du eller andre foretar en kredittsjekk på deg.

Fjern betalingsanmerkninger

Hvis du har en aktiv betalingsanmerkning, vil dette påvirke kredittscoren din, dette kan du se når du kredittsjekker deg selv og får kredittrapporten. En betalingsanmerkning har stor innvirkning på kredittscoren din, og du kan dermed øke kredittscoren din betydelig hvis du får den utestående saldoen du har og dermed eliminerer betalingsanmerkningene dine.

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Hva er kredittsjekk?2021-02-01T18:16:04+01:00

En kredittsjekk er en objektiv vurdering av noens økonomi. Kredittsjekken din inneholder kredittscore, skattetall, betalingsanmerkninger, næringsinteresser og inntektsinformasjon. Alle norske banker utfører en kredittsjekk når de utsteder et lån.

Hva er kredittscore?2021-02-01T15:44:33+01:00

Kredittscore er en score du får når du eller andre gjør kredittsjekk på deg. En kredittscore går fra 0 til 100 og er en indikator på om du kan låne penger og hvor mye du kan låne. Nesten alle långivere og banker foretar en kredittsjekk for å finne kredittscoren din for å finne ut om de vil låne deg penger basert på historikken din, derav kredittscoren din.

Konklusjon

Hvis du har mottatt et brev fra Bisnode Norge eller Experian eller lignende selskaper, er det mest sannsynlig at noen har fått kredittinformasjonen din eller med andre ord gjort en kredittvurdering av deg, og det er derfor viktig å svare og lese brevet, så du er sikker på hvem som har gitt deg en kredittvurdering, samt hvorfor.

Det er ikke farlig å motta et kopibrev, så du har ikke noe å bekymre deg for, hvis du har søkt om et lån et eller annet sted, vil det være helt naturlig, da det er obligatorisk at du mottar dette brevet slik at du blir informert om når noen gjør en kredittvurdering av deg.

Kilder

Denne artikkelen er utarbeidet i samarbeid med følgende nettsteder og informasjon beskrevet på disse.

Forfatter

Denne artikkelen er skrevet av nettstedet og bloggeieren Steffen Fonvig og inneholder sponsede lenker til våre partnere, der jeg mottar provisjon for hver registrering eller salg jeg tar med disse. Du støtter også arbeidet mitt og nettstedet mitt samt bloggen når du gjør dette.

Go to Top